Karin's roti met marsala kip
Ingredienten: (4 pers.):
kippepoten (ontveld en gewassen)
marsala (surinaams kerrie-mengsel)
bouillonblokjes (naar smaak)
teentjes knoflook (flink wat naar smaak)
kouseband (gewassen en in stukken)
4 geschilde aardappelen
mix voor roti (te koop bij toko)
ui
madam jeannet-peper of sambal
Bereiding:
Was de kippenpoten en bestrooi ze lichtjes met wat marsala. Laat even intrekken. Doe in een grote braadpan of wok de olie, klein schepje marsala en uitgeperste teentjes knoflook. Fruit dit licht aan. Zorg dat het niet verbrand, want dan wordt de knoflook bitter! Doe nu de stukken kip erbij en braad die op hoog vuur bruin. Gooi er water bij tot de kippenpoten onder water staan. Paar flinke scheppen marsala erbij, verkruimelde bouillonblokjes en 1 of 2 madam-jeannet-pepers of een paar schepjes sambal en de gesneden kouseband bij de kip doen. Let op: niet teveel, je kunt later beter iets toevoegen als het niet peperig genoeg is! Deksel op de pan en lekker een uurtje of anderhalf laten pruttelen. Bereid ondertussen het roti-deeg; doe de mix in een kom, meng met water. Laat even staan en neem daarna een beetje van het deeg, ter grootte van een gehaktbal. (staat ook duidelijk op de verpakking hoe je het precies moet doen). Rol van het bolletje een zo dun mogelijke pannekoek en bak die op een roti-plaat of een pan met anti-aanbaklaag. 20 minuten voordat je gaat eten, doe je de aardappelen in de pan. Deze mee laten koken tot ze gaar zijn (controleren door er een vork in te prikken). Voordat je opdient, even de madam-jeannette pepers eruit halen. Die wil je namelijk niet eten!
Eet smakelijk!
Receptnummer: 884 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Karin
Opmerking:
Ok, niet snel klaar, maar zeker de moeite waard. Het voordeel van de roti-vulling is dat je hem in het weekend kan maken, in kan vriezen, zodat hij alleen maar lekkerder wordt. Hoe langer je het laat staan, hoe lekkerder het wordt!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept