A3anne's kip met appel uit de oven
Ingredienten: (4 pers.):
1 braadkip
150 gram walnoten
1/2 theelepel majoraan
1/2 theelepel bacilicum
1 eetlepel ketjap
4 stevige appels, b.v. Golden
beetje kaneel
peper en zout
100 gram boter
1 dl appelsap
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden C. Noten grof hakken, de majoraan basilicum en ketjap toevoegen en alles in de buikholte van de kip stoppen. Maak deze vervolgens dicht.Doe peper en zout op de kip en leg deze in een braadslee. Leg de boter op de kip en zet de braadslee in het midden van de oven. Laat de kip gedurende ca. 45 minuten braden en bedruip de kip regelmatig. Na 45 minuten leg je de geschilde appels die bestrooid zijn met een klein beetje kaneel rondom de kip, bedruip ze met het braadvet en laat ze 10 minuten meebraden. Doe de kip en de appels op een schaal en roer de appelsap door het braadvet. N.B. Als het braadvocht te weinig is kun je tijdens het braden wat extra appelsap toevoegen.
Receptnummer: 6122 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 55 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
een recept wat ik terug vond bij het opruimen van mijn bureau. Heb ik heel veel gemaakt vroeger en was ik een beetje vergeten. Het is heel lekker met pasta en b.v. een lekkere salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept