Mieke's Elzasserzuurkool
Ingredienten: (4 pers.):
40 gr boter
500 gr zuurkool
500 gr aardappelpuree
150 gr spek
1 ui
75 gr geraspte kaas
3 eetlepels tomatenpuree
1 theelepel zout
1 theelepel tijm
500 gr gehakt
Bereiding:
Snijd het spek in dunne reepjes en bak het samen met de boter in een grote koekepan. Snipper de ui en fruit deze even mee in de boter. Voeg het gehakt toe en laat dit meebakken. Blijf voortdurend roeren met een vork tot de vleeskorrels los en bruin zijn. Voeg het zout, de tomatenpuree en de tijm toe. Laat alles 5 minuten op een zacht vuurtje doorbakken. Beboter een vuurvaste schaal en verdeel de zuurkool over de bodem van de schaal. Schep daarop het gehaktmengsel. Doe de aardappelpuree op het gehaktmengsel. Bestrooi het geheel met geraspte kaas. Verwarm de oven op 200 graden C. Laat de schotel in ongeveer 30 minuten een mooie korst krijgen.
Receptnummer: 10525 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
Heel goed van te voren te maken, dan heb je alleen de oventijd nog maar.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept