Mo's Marokaanse kip met tutti frutti
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo kipfilet
2 zakjes tutti frutti
4 uien
3 teentjes knoflook
1/2 bosje verse koriander
1/2 bosje verse peterselie
3 eetl. bruine suiker
zout, peper.
2 dl.kippebouillon
1 eetl.komijnpoeder
1 envelopje safraanpoeder
2 eetl. tomatenpuree
2 gedroogde spaanse pepertjes (heel laten)
Bereiding:
Hak de verse kruiden fijn. Snijd de uien en kipfilee in grove stukken. Verhit een wok met wat olijfolie en fruit hierin de kipfilet en de uien met alle kruiden en suiker en knoflook. Voeg dan de tomatenpuree toe.2 min omscheppen. Voeg de bouilon toe en laat dit 5 min pruttelen. Voeg dan de tutti frutti toe en nu 10 min op half hoog vuur. Kijk regel matig of het water niet is verdamt, anders water bij doen (moet sauserig geheel blijven). Op een grote schaal opdienen. Heerlijk met marokaans brood of met gewoon stokbrood.....en met de handen eten!
Receptnummer: 5104 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: mo
Opmerking:
Kan ook met rijst gegeten worden
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept