Josť's rolcake met rumglazuur
Ingredienten: (8 pers.):
3 eieren
125 gram suiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
potje jam naar keuze
bekertje slagroom 250 ml
bus poedersuiker
beetje rum
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 250 graden. Doe de eieren in een kom en mix tot het een schuimig mengsel is. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Voeg al mixend langzaam het bakmeel toe. Bedek een bakplaat met bakpapier en bedek dit met boter! Giet het beslag erover uit en smeer het glad uit. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de cake in 7 min. Gaar. Neem de koek uit de oven, draai hem om op een vochtige theedoek. Neem het bakpapier weg en rol de koek met doek en al op. Laat dit ongeveer 1 min. Zo liggen. Klop de slagroom stijf met wat poedersuiker. Rol de koek weer uit en neem de doek weg. Besmeer met slagroom en jam en rol weer op. Maak een glazuur van poedersuiker waar je druppelsgewijs wat rum aan toevoegt terwijl je roert. Water mag natuurlijk ook. De glazuur moet in een lint van je lepel stromen. Niet te dun maar ook zeker niet te dik. Bestrijk de rol hiermee en laat even "drogen".
Receptnummer: 11491 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept