Diana's penne met courgette en mozzarella
Ingredienten: (4 pers.):
2 courgettes
ongeveer 2 el bloem
4 el olijfolie
zout, peper
400 g penne
25 g boter of margarine
ongeveer 5 dl tomatensaus, bijv. kant en klaar uit pot
3 el fijngesneden peterselie
100 g pancetta (Italiaans spek), in dunne plakken of ontbijtspek
90 g geraspte Parmezaanse kaas
2 mozzarella kaasjes, in plakken.
extra nodig: grote ovenschaal, ingevet.
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 225 graden. Als je er magnetron bij gaat gebruiken, dan voorverwarmen op 200 graden hetelucht. Courgettes in lengte in plakken van 1/2 cm dik snijden. Courgette met bloem bestuiven en in olie aan beide zijden 4-5 minuten bakken. Courgette met zout en peper bestrooien en laten uitlekken. Penne in water volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken en laten uitlekken. (ik doe nooit zout in het kookwater, maar dat moet je natuurlijk zelf weten, wel doe ik er een scheut olijfolie in, tegen het overkoken) Boter, 3 el tomatensaus en peterselie door pasta roeren. Pancetta in droge koekepan in ongeveer 5 min. uitbakken. Helft van courgette in ovenschaal leggen, helft van pancetta erop leggen en helft van pasta erop scheppen. 40g Parmezaanse kaas erover strooien. Lagen courgette, pancetta en pasta nogmaals herhalen. Rest van tomatensaus erover schenken. Mozzarella erop leggen en 50g Parmezaanse kaas erover strooien. In oven 20-30 minuten gratineren bij 200 graden, of: ongeveer 17 minuten bij 200 graden hetelucht + 350 W magnetron.
Receptnummer: 7726 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Serveer er sla bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept