Paula's snelle ragout a la ank
Ingredienten: (3 pers.):
1/2 bakje kruidenkaas (aldi, paturain)
champignonsoep die je aan moet lengen met water
250 gram champignons
1 enkele kipfilet
uitje
margarine
eventueel groene kruiden ter decoratie (bieslook, peterselie)
rijst en/of pasteibakjes
Bereiding:
snij de kipfilet in blokjes , snipper het uitje en snij de champignons in plakjes. bak de kipfilet en voeg uitje en gesneden champignons toe. daarna het blikje soep onverdund toevoegen en roeren maar. als het prutje warm is een half bakje kruidenkaas erdoor roeren en door en door verwarmen (niet meer laten koken) op smaak brengen met iets peper ,eventueel een beetje citroensap en groene kruiden ter garnerering. smakelijk eten!
Receptnummer: 8796 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
lekker met gekookte rijst en een salade naar keuze. Ook zeer geschikt voor grote groepen mee-eters.
Ik heb dit recept ooit van een vriendin gekregen en is een ouderwets snelle studentenhaprecept!
als je de kip weglaat is het een prima vegetarisch alternatief.
naar believen kun je eventueel mais of paprika toevoegen, fantaseer er maar op los!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept