Beppie's pasta met verse worst en doperwtjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 middelgrote ui
1 teentje knoflook
1 eetl. olijfolie
500 gr. verse worst
3 eetl. cognac, witte wijn of kippenbouillon
400 gr. gepelde tomaten in stukjes (blik)
zout en zwarte peper
500 gr. verse penne of 350 gr. gedroogde
150 gr. diepvriesdoperwtjes

voor de garnering:
verse bieslook, Parmezaanse kaas
Bereiding:
Breng in een grote pan ruim water aan de kook. Pel de ui en de knoflook. Hak de ui grof en pers de knoflook uit. Bak ze 4 min op middelhoog vuur (in de olie) tot de ui zacht is. Haal het vel van de worst en maak het worstmengsel fijn met een vork. Doe het bij de ui en bak alles al roerend, op hoog vuur, 7 min. tot het vlees bruin is. Voeg de cognac, wijn of bouillon en de tomaten toe en breng alles op smaak met zout/peper. Breng het mengsel aan de kook, temper het vuur en laat alles onder af en toe roeren 10 min. sudderen. Doe in de tussentijd de penne, doperwtjes en een weinig zout in de pan met kokend water. Breng het water opnieuw aan de kook en kook de pasta in 4 min. beetgaar. Kook de droge pasta 6-7 min. voor je de erwtjes erbij doet. Laat de pasta uitlekken en schep hem door de tomatensaus. Ev. nog op smaak brengen met zout/peper. Garneren met fijngeknipte bieslook en Parmezaanse kaas .
Receptnummer: 11110 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
In plaats van verse worst kan er ook gehakt gebruikt worden, waar je bijv. balletjes van kunt maken of rul bakken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept