Jos' gevuld casinobrood
Ingredienten: (8 pers.):
1 ongesneden wit casinobrood van 1 dag oud
1 kuipje boursin of andere kruidenkaas
100 gram gerookte zalm
flinterdunne plakjes komkommer en evt. wat verse dille
fritessaus(35% olie)
1 pakje monchou a 200 gram
100 gram gerookte paling en enkele in dunne plakken gesneden augurken
pakje roompate losgeroerd met wat ongeklopte slagroom en evt.scheutje vieux of sherry of madera of port
enkele slabladeren
Bereiding:
Snijd met een mes of de elektrische snijmachine de korsten van het brood en daarna het brood in de lengte, in plakken van 1 1/2 cm. besmeer de eerste plak met monchou, leg daarop de plakjes zalm met daarop de plakjes komkommer en wat dille. leg de volgende plak erop en besmeer deze met de boursin. Volgende plak erop en besmeren met de fritessaus, dan beleggen met de paling en daarop wat plakken augurk. volgende plak erop en besmeren met de losgeroerde roompate. Herhaal dit totdat alle plakken zijn besmeerd en dek af met de laatste plak. Pak dit stevig in in vershoudfolie(plastic)en leg het geheel enkele uren in de koelkast tot gebruik. Snijd het met een warm mes of nog beter een elektrisch mes in 1 1/2 cm dikke plakken en serveer ze op wat slabladeren op een bordje. Eet smakelijk. Heerlijk als lunch-brunch-bijgerecht of zomaar. Het lijkt bewerkelijk maar het valt reuze mee en het resultaat mag er zijn!
Receptnummer: 6118 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees/Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Jos Plu
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept