Miranda's Zuurkool Bladerdeeg Taart
Ingredienten: (4 pers.):
1 zakje aardappelpuree
1 ui
100 gr boter
750 gr zuurkool
250 gr gesneden prei
75 gr gehakte zoute cashewnoten
100 gr gesneden gedroogde abrikozen
1 dl slagroom
2 losgeklopte eieren
5 plakjes roomboter bladerdeeg
2 el paneermeel
100 gr Milner kaas
100 gr bacon
Bereiding:
Fruit een gesnipperde ui in 50 gr boter voeg vervolgends de zuurkool toe en laat 10 min smoren. Bekleed een springvorm met bakpapier en vervolgens met de ontdooide bladerdeeg strooi hier de 2 el paneermeel over. Voeg dan bij de zuurkool, de gewassen en gesneden prei, de grof gehakte cashewnoten en de in reepjes gesneden abrikozen. Even goed doorroeren en dan de slagroom en de eieren toevoegen. Nog even goed doorroeren en doe dan het mengsel in de bakvorm. Zet je oven aan op 225 graden. Maak de aardappelpuree klaar volgens de beschrijving op de verpakking en verdeel die over de top van de taart. Verdeel er de overige boter over. Zet de taart 20 min in de hete oven. Na 20 min verdeel je de blokjes kaas en de in stukjes gesneden bacon erover en zet je de taart nog 15 min in de oven. Uit de oven halen 10 min laten afkoelen de rand verwijderen en dan kan je de taart zo van het bakpapier afschuiven. Eet smakelijk!
Receptnummer: 5290 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Miranda
Opmerking:
Snij van tevoren alles en zet alles vast in bakjes klaar dat werkt makkelijker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept