Sueleyka's lekkere maaltijdkippesoep uit de 'oude doos'
Ingredienten: (10 pers.):
2 kleine soepkippen
500 gram worteltjes
1 kleine bloemkool
2 dunne preitjes
handjevol spruitjes
handjevol sperziebonen
bosje bleekselderie
bladselderie
2 potten kippenbouillon
(evt.gebroken rijst of vermicellie)
Bereiding:
Was de soepkippen goed schoon van binnen en van buiten. Doe ze in een grote pan en voeg evt. Wat zout toe. Zet de pan op middelgroot vuur tot het kookt en zet het dan kleiner. Laat de soep maar lekker trekken!. Snijd ondertussen alle groenten klein en doe ze in een vergiet. Als je klaar bent met snijden even lekker afspoelen onder de stromende kraan. Leg ondertussen de bladselderie gewassen en uitgelekt (en in een builtje) in het vriesvak. Dan hoef je 'm niet te snijden, maar kun je 'm kruimelen! ! !. Als de kip gaar is, schep je 'm uit de pan en laat 'm uitlekken. Zet hem in de koelkast om goed af te koelen. Doe ondertussen alle groente (of zoveel als je zelf wilt, je kun altijd een deel invriezen) in de boullion. Laat maat lekker op klein vuur pruttelen. Als de kip is afgekoeld, kun je 'm gaan "uitpluizen! ". Alles wat er niet fris uitziet (zoals adertjes, het vel, vet en botten) kun je wegdoen. De rest maak je klein en doe je terug in de boullion. Doe de rijst of vermicelli pas als laatste, anders wordt ie klef!
Receptnummer: 11876 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min.
Opmerking:
Deze soep maakte mijn moeder ook altijd, ofschoon ik door de jaren heen wel wat dingetjes heb gewijzigd.
Zo is mijn soep veel gevulder, dan die van mijn moeder, maar net zo lekker.
Kippesoep doet het ook altijd goed als je je niet zo lekker voelt, je sterkt er weer van aan!
Deze soep is bij ons al jaren een hit met de feestdagen.
Iedereen is er verzot op!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept