A3anne's risotto uit de magnetron
Ingredienten: (6 pers.):
30 gram boter
2 eetlepels olijfolie
125 gram gehakte ui
200 gram aboriorijst
750 ml kippenbouillon uit een pot of van een blokje
1 theelepels zout (als je geen bouillonblokje gebruikt, anders minder)
peper
parmenzaanse kaas naar smaak
Bereiding:
Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan en voeg de gehakte ui toe Bak deze gedurende 4 minuten. Voeg de rijst toe en roerbak op een middelhoog vuur tot de korrels hun witte kern laten zien. Doe alles in een magnetronschaal, roer de bouillon er erdoor. Geen deksel op de schaal doen! Zet de magnetron op 100% gedurende 9 minuten, roer de risotto door en zet de schaal weer 9 minuten in de magnetron. Haal de schaal uit de magnetron en laat deze 5 minuten staan zodat al het vocht door de rijst geabsorbeerd wordt. Proef en breng op smaak met zout, peper en de kaas.
Receptnummer: 4191 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: @3anne
Opmerking:
Voor 6 personen als bijgerecht, voor 3 personen een flink voorgerecht. Het resultaat is net zo lekker als de eindeloos geroerde versie. Het is lekker om er in de laatste 5 minuten een bosje rucola door heen te werken. Andere variaties volgen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept