Raapstelentaartje van Iris
Ingredienten: (4 pers.):
1 bosje raapstelen,in stukjes gesn.
1 ui,fijngesn.
scheutje olijfolie
handjevol gehakte walnootjes
150 gr.roombrie,in plakjes
4/6 plakjes bladerdeeg
half kopje havervlokken/havermout
2 eieren
half dl slagroom
kruidenzout(herbamare)
Bereiding:
bak de ui in de olie en voeg de raapsteeltjes met wat zout toe.Schep de groente goed om totdat ze geslonken is.Giet de groente goed af. Verwarm de oven voor op 190 graden. Beleg een ingevette ovenschaal met het bladerdeeg en druk de randjes van het deeg goed vast.Strooi er een deel van de havervlokken op en schep er het grootste deel van de raapstelen erop. Bestrooi met een deel havervlokken en verdeel een deel van de gehakte noten over het geheel. Schep de overige raapsteeltjes eropen beleg dit met de brieplakjes en de rest van de gehakte noten. Klop de eieren los met de slagroom,peper en het kruidenzout en giet dit mengsel over de schotel. Strooi er de rest van de havervlokken op en bak de schotel 35 tot 45 min. in de voorverwarmde oven. Serveer bijv. met aardappelpuree.
Receptnummer: 9281 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
probeer het nou,het is echt de moeite waard,ik ben ook maar net bekend met raapstelen,maar er helemaal weg van!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept