Sarabethjes ovenschotel met spitskool spekjes en rookworst
Ingredienten: (3 pers.):
boter
1 ui gesnipperd
1 spitskool fijnsnijden
kerriepoeder
zout
peper
nootmuskaat
aardappelen (voor de puree) of een pak aardappelpureemix
1 rookworst
paneermeel
gemalen kaas
1/2 roomkaas (boursin
of roomkaas met kruiden)
1 bakje magere spekblokjes
Bereiding:
Eerst de ui fruiten en spekblokes erbij voegen. Dan de spitskool fijn snijden en erbij voegen. Het geheel kruiden met kerrie zout en peper naar eigen smaak. Dit geheel gedurende een aantal minuten bakken en ook omscheppen. Daarna de kaas (boursin of kruidenkaas ) er doorheen voegen. Beetje water of room toevoegen. Op een laag vuur laten stoven. De puree bereiden. Unox worst bereiden en in stukken snijden. Dan vet je de ovenschotel in je doet er de spitskool eerst in dan de stukjes rookworst en daarover komt dan de puree. Het geheel werk je af met wat paneermeel enkele vlokjes boter en kaas. Gedurende een 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden en door en door warm laten worden.
Receptnummer: 12505 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept