Wilme's kip met rijst in kerrysaus
Ingredienten: (4 pers.):
1 pond kipfilets of vier kippebouten
2 ons kippenlevertjes (indien gewenst)
50 gr. boter
3 el kerrypoeder
3 el bloem
2 dl koffieroom
2 dl water
flinke scheut tomatenketchup
zout en peper
Bereiding:
In een braad- of hapjespan de boter smelten. Voeg de kerrypoeder toe. Daarna de bloem toevoegen. Laat dit even garen. De koffieroom toevoegen en doorroeren met een garde. Vervolgens het water toevoegen. Blijven roeren. Tomatenketchup toevoegen en zout en peper.
Wanneer de saus nog erg dik is wat water toevoegen.
Kip en eventueel de kippenlevertjes toevoegen en zachtjes laten sudderen. Onderwijl rijst koken.
Rijst met kip op bord en saus erover heen gieten.
Receptnummer: 1294 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Wilme de Roon
Opmerking:
Snel er lekker gerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept