Gegrilde vijgen met amaretto en karamel van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
8 verse vijgen
80gr amandelpoeder
80gr amandelschilfers
3 el fijne suiker
kaneelpoeder
voor de amarettocreme:
400gr mascarpone
3el amaretto
voor de karamel:
240gr fijne suiker
1l room
5el water
Bereiding:
Klop de mascarpone op met de amaretto en zet koel weg. doe de suiker met het water in een pannetje en laat op een middelmatig vuurtje karameliseren. Schenk er de room bij en roer glad. Laat ook dit afkoelen. Vermeng het poeder en de schilfers met de suiker en een snufje kaneel. Snij de vijgen kruisvormig in, duw ze een beetje open en bestrooi ze met het mengsel. Zet ze heel kort onder de grill. Napeer met de karamelcreme en werk af met een toefje amarettocreme.
Receptnummer: 10756 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Uit libelle!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept