Snelle kip kerry saus met kipfilet voor spagetti van Mark
Ingredienten: (2 pers.):
1 kipfilet van 300-500 gr. (mag ook in blokjes)
1 bouillonblok (kip)
2 el bloem
kerry naar smaak
75 gr. boter
1/2 liter water
Bereiding:
Kip: Laat boter bruin worden in de koekepan. Strooi de kerry over de in blokjes gesneden kipfilet. Bak de kip totdat de blokjes aan alle kanten zijn dichtgeschroeid. Pan van het vuur halen en de kip erin laten. Saus: Boter smelten in de saus pan. Bouillonblok oplossen in de boter en de kerry door de boter strooien. De kleur mag best vrij donker worden. Als de boter gesmolten is het "vuur" op half zetten, daarna twee eetlepels bloem (met een kop erop) toevoegen. Goed roeren met een garde, geen klontjes! Als de boter en bloem nog heel vloeibaar is nog iets meer bloem toevoegen, en weer roeren natuurlijk. Daarna water toevoegen. Door de bloem zal de saus direct binden. Je blijft zoveel water toevoegen totdat de saus de juist dikte heeft. Hierna zet je de kip weer even op het vuur totdat de boter weer gesmolten is en de kip weer begint met bakken. Vervolgens kieper je de kip en de boter in de saus. Spagetti: Zou iedereen moeten kunnen maken, maar toch nog twee tips. Doe zonnebloem olie in het water! Dit voorkomt kleven. Als de paste gaar is, in het vergiet doen. In de pan een klont boter en daarna de pasta. Op een laag vuur de boter door de pasta roeren. Als je genoeg boter gebruikt gaat de pasta nooit kleven.
Receptnummer: 3688 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Mark Roemers
Opmerking:
De spagetti moet je waarschijnlijk het eerste op het vuur zetten. De saus en de kip zijn namelijk zo klaar. Door eerst de kip te bakken en daarna uit te zetten blijft ze heerlijk sappig van binnen.
Eet smakelijk!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept