Arry's Mongools lamsvlees
Ingredienten: (4 pers.):
2 stuks lamsrack of 400 gr lamshaasjes
Voor de marinade:
3 el gembersiroop
3 el zoute ketjap (Chinese)
2 el sesamolie
1 teentje knoflook (geperst)
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl korianderpoeder
zwarte peper
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de marinade tot een ruime hoeveelheid, zodat het vlees half onder staat in de ovenschotel. Laat het geheel eerst een uurtje marineren als je de smaak goed in wilt laten trekken. Zet de ovenschotel 30-45 min. in de oven op 180°C (lamshaasjes max 30 min., lamsrack iets langer). Keer het vlees één keer tijdens het braden. Check of het vlees gaar genoeg naar smaak is. Lamsvlees mag een beetje rosé zijn. Serveren met rijst en roergebakken groente met wat chinese ketjap er doorheen.
Receptnummer: 5354 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Arry de Kruyk
Opmerking:
Een heerlijk en bijzonder gerecht. Kan ook met varkensvlees bereid worden.
Mocht het vlees iets te bruin worden, zet het dan lager in de oven of leg er een stukje aluminiumfolie overheen. Mocht de saus te veel gaan caramelliseren, giet er dan halverwege een klein beetje kokend water bij. Ligt er maar net aan hoe heet je oven is.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept