Els' Oosterse viscurry met kokos
Ingredienten: (4 pers.):
6 a 7 ons visfilet (kabeljauw, schol o.i.d.)
1-2 el geraspte gedroogde kokos
3 el olie
1 ui, in dunne ringen
1 rode peper, in ringen
1 el geraspte gemberwortel
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2-3 tl kerriepoeder
1/2 tl gemalen piment
1 1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl ketoembar
3 dl kokosmelk (blik)
zout en peper
1-2 el citroensap
Bereiding:
In een droge koekepan de kokos in ong. 2 minuten lichtbruin roosteren. Olie verhitten en ui, rode peper en gember ong. 5 minuten zachtjes bakken. dan voeg je de knoflook, kerrie, piment, paprikapoeder en ketoembar toe en bak het 2 minuutjes mee. De kokosmelk erbij doen en ong. 10 min. zachtjes laten koken. De in repen gesneden vis toevoegen, erdoor roeren en 5-8 minuten zachtjes mee laten koken tot de vis gaar is. De curry breng je op smaak met zout, peper en citroensap. Vlak voor het serveren strooi je er de geroosterde kokos overheen en eventueel wat gesnipperde koriander. Erbij eet je rijst of noedels, smakelijk!
Receptnummer: 3671 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Els Herrenberg
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept