Harmina's zalmbonbon
Ingredienten: (4 pers.):
200 gerookte zalmfilet (diepvries)
150 gr. krabsalade (viswinkel)
4 krabsticks (viswinkel)
Voor sausje:
8 el olijfmayo
4 el chilisaus
Scheutje cognac of sherry (medium)
Eventueel (kwestie van smaak) nog wat kant en klare whiskysaus toevoegen.
Verder: 4 cocktailglaasjes (rond)
Bereiding:
Zalfilet laten ontdooien. Cocktailglaasjes bekleden met zalmlapjes. Ca. 2 cm over de rand laten hangen. Bodem van glaasje moet bedekt zijn. De krabsticks klein snijden en door de krabsalade mengen. Dit over de vier glaasjes verdelen, niet al te vol, maar wel tot bovenaan het glasrandje. De saus hierover verdelen, de overhangende zalm over het glas dichtvouwen zodat de inhoud niet meer te zien is. Huishoudfolie erover en in de koelkast plaatsen. Opdienen: Folie verwijderen, klein bord op glaasje leggen en het geheel omkeren zodat de bonbon er uit valt. Eventueel helpen door een mespunt aan de zijkant in glas te drukken zodat er lucht bijkomt en de bonbon eruit glijdt. Rondom wat veldsla en een schijfje citroen als garnering. Op veldsla eventueel een paar druppels vinigrette (naar smaak). Hierbij geroosterd brood en een koel glas witte wijn!. Verrukkelijk!.
Receptnummer: 11941 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept