Sjeeny's hete kip
Ingredienten: (4 pers.):
400 gr. kipfilet (of kippenpoulet)
5 el (zonnebloem)olie
3 grote gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1/4 liter bouillon (blokje of poeder)
2 el (keuken)azijn
9 el ketjap manis
4 el ketchup
6 el bruine basterdsuiker
2 el sambal (oelek)
4 el pindakaas
250 à 300 gram taugé
Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes. Was de taugé. Verhit de olie in een (braad)pan en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de pan en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn. Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee. Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door. Voeg vervolgens de basterdsuiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen. Voeg als laatste de taugé toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. (De taugé moet wèl knapperig blijven).

Serveertips Tip: Hete Kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen. Lekker met Rijst, Kroepoek en Atjar.
Receptnummer: 1000 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: sjeeny
Opmerking:
Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept