Nieuws   Zoeken 

Anita's kip-prei schotel
Ingredienten: (5 pers.):
6 ons kipfillet
kilo prei
crême frâiche 200ml
boursin knoflook en fijne kruiden
kipkruiden.
Droge witte wijn.
peper_zout_knoflool-gember- boter.

voor de aardappelpuree:
kilo aard.
melk
kipkruid_boullion blokje
eieren- 5 stuks
peper_zout
geraspte kaas;
Bereiding:
Aard.schillen. koken met melk en boullion blokje. snijd de kipfillet in kleine stukjes en kruid deze met speciale kipkruiden en gember naar smaak. snij en was de prei. Boter in een hapjespan, kipfillet aan braden. Prei toeveoegen en even mee bakken. Afblussen met scheut witte wijn; droog. crême fraiche en boursin toevoegen. Deksel op de pan en even laten staan. Aard. niet afgieten. eieren toevoegen en met de mixer tot een puree mixen. geraspte kaas erdoor en op smaak afmaken met kruiden. in een ovenschaal de kip- prei mengsel. Daarover de aard. puree en dit geheel even in de oven voor een lekker krokante korst.
Receptnummer: 10022 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 40 min.
Opmerking:
de fles witte wijn was toch al open.....
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept