Nieuws   Zoeken 

Beppie's Griekse tomatensoep met gevulde balletjes
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. (lams)gehakt.
1 witte boterham.
4 eetl. melk.
1 eetl. gyroskruiden
200 gr. feta, in blokjes.
(gemarineerd met olijven, minstens 12 van elk).
1 grote ui.
6 vleestomaten.
beetje slaolie.
½ liter kippenbouillon,
(evt. van tablet).


Bereiding:
Snijd de korsten van de boterham en leg het brood in de melk. Meng het zachtgeworden brood met het gehakt en een ½ eetl. gyroskruiden. Maak van het gehakt 12 balletjes. Druk ze plat. Leg in het midden van elk 1 blokje feta en 1 olijf en vouw het gehakt er helemaal omheen en rol er weer balletjes van. Bewaar ze in de koelkast. Snipper de ui. Snijd de tomaten in vieren. Verhit wat slaolie in een grote soeppan en bak de fijngesneden ui, op een laag vuur, in ca. 3 min. glazig. Doe de rest van de gyroskruiden, de tomaten en de bouillon bij de uien. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 min. zachtjes pruttelen. Pureer de soep met een staafmixer of i.d. en doe de soep terug in de pan. Doe de gehaktballetjes erbij en laat de balletjes in ong. 10 min. gaar worden.
Receptnummer: 10032 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Lekker met warm uienbrood!
Tip: Schep aan tafel een paar lepels Griekse yoghurt op de soep en strooi er een beetje paprikapoeder over. Eet smakelijk! (Recept van een zwemmaatje ).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept