Ingredienten: (4 pers.):
1 pak rijst
500 gr.nassivlees ok kipfilet in bokjes
2 grote uien
1 zakje nassigroenten
4 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels ketjap manis
1 th.lepel sambal
2 eetlepels pindakaas
1 bakje champignons
een scheutje koffiemelk
2 tenen knoflook | Bereiding:
Kook de rijst.Maak de uien schoon en snijd die in stukjes.Maak de knoflook en de champignons schoon.Smelt wat boter in de pan en bak het nassi-of kippevlees bruin.Voeg dan de stukjes ui toen.Pers de knoflook erboven uit.Goed doorroeren. Voeg dan de droge nassigroente toe,de tomatenketchup,de ketjap de sambal en de pindakaas.Goed doorroeren tot de pindakaas vloeibaar is geworden.Dan het scheutje koffiemelk er doorheen roeren.Vervolgens de champignons.Laat het gerecht ong.40 pruttelen.(Wel regelmatig roeren zodat het niet aanzet). Je kunt de rijst er los bij serveren ,maar je kunt de rijst er ook doorheen mengen. |