Nieuws   Zoeken 

Miriam's tomaten-groentesoep
Ingredienten: (4 pers.):
Voor de boullion:
ongeveer 2 liter water
1 kruidenbuiltje
runderpoulet
mergpijp

en dan de soep:
Half zakje tomatensoep
heel zakje tomaten-groentesoep
300 gram rundergehakt
4 grote trostomaten
Bereiding:
Voor ik begin moet ik even vermelden dat ik het water nooit afmeet, maar gewoon mijn middelste pan voor iets meer dan de helft vul met water! 'sMorgens zet ik het water op met het kruidenbuiltje, het rundvlees en de mergpijp. Even hoog en vervolgens de hele dag op het sudderpitje. Als de bouillon goed is, kunnen het kruidenbuiltje en de mergpijp weg. Het rundvlees schep ik eruit met een schuimspaan en zet ik even weg. Het halve zakje soep eerst oplossen in wat warm water om klonten te voorkomen voordat je het aan de bouillon toevoegt. Dan ook het andere zakje soep toevoegen. Lekker laten pruttelen. De soep is nu erg dik, maar dat komt goed. Het rundvlees trek ik helemaal uit elkaar, zodat je draadjes vlees hebt. Gehakt kruiden naar smaak, en van de helft balletjes draaien. De andere helft goed los maken met een vork, en los in de soep gooien, samen met de ballen en het rundvlees. De tomaten kort koken en zeven. Dit bij de soep en nog even laten pruttelen. Stokbrood en roomboter/kruidenboter/tappenade erbij. Eet smakelijk.
Receptnummer: 10065 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Ik geloof dat de zakjes soep van honig zijn, maar weet dit niet zeker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept