Nieuws   Zoeken 

Barbara's (Slanke) venkel/courgetteovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
¾ theelepel kruidenbouillonpoeder
1 eetlepel citroensap
¾ dl. droge witte wijn
1½ eetlepel olie
zout, peper
2 venkelknolletjes (ca. 500 gram)
½ courgette
kleine ui
½ blik tomaatblokjes
1 teentje knoflook
1½ eetlepel fijngeknipte peterselie
1½ eetlepel fijngeknipte selderij
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Harde draden van venkelknollen trekken of schillen met een dunschiller. Venkel halveren en elke helft in 3 parten snijden. Venkelparten ca. 5 minuten koken in wat water en uit laten lekken. Intussen courgette in kleine blokjes snijden. Ui fijn snipperen. Bouillonpoeder oplossen in ¾ dl. kokend water. Citroensap, wijn, olie en wat zout en peper erdoor roeren. Courgetteblokjes en uisnippers vermengen en in een ovenschaal scheppen. Uitgelekte venkelpartjes mengen met de tomaatblokjes, de uitgeperste knoflook, de peterselie, de selderij en wat zout en peper. Mengsel over de courgette/ui verdelen. Langs de randen het bouillonmengsel in de ovenschaal schenken. De schotel afdekken met aluminiumfolie en ca. 30 minuten in de oven laten stoven. Dan de folie verwijderen en de schotel nog ca. 10 minuten laten garen.
Receptnummer: 10087 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Italiaanse groentestoofschotel met slechts 180 Kcal per persoon. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept