Nieuws   Zoeken 

Elly's super spaghetti carbonara
Ingredienten: (4 pers.):
300 g spaghetti
225 g (gerookte) spekreepjes
1 rode paprika
175g champignons
2 eieren
2dl room
100g gemalen gruyere
peper
zout
Bereiding:
Kook 300g spaghetti beetgaar in lichtgezoute water. Laat de spekreepjes goed uitbakken in een pan zonder vetstof. Zet even aan de kant. Roerbak in dezelfde pan, eventueel in wat boter of olie, de rode paprika in reepjes en de chammpignons in fijne plakjes gedurende een paar minuten. Giet de pasta af. Vermeng met de spekjes en de groenten. Klop de eieren los met de room, de gemalen kaas, peper en zout. Vermeng met de pasta. Schep goed om en laat nog even doorwarmen.
Receptnummer: 10104 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Trucje van de kok: Vermeng de pasta en de groenten in de hete kokpan. Doe er het eimengsle bij, zet meteen van het vuur en schep goed om. De eieren mogen niet stollen, dan wordt de saus korrelig en droog, terwijl ze glad moet blijven.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept