Nieuws   Zoeken 

Harriette's kedgeree van gerookte vis
Ingredienten: (4 pers.):
450 gr gemengde gerookte vis
3 dl melk
175 gr rijst
1 schijfje citroen
50 gr boter
1 th kerriepoeder
halve theelepel geraspte nootmuskaat
1 el verse peterselie plus enkele takjes voor de garnering
zout en peper
2 hard gekookte eieren en toast om te serveren
Bereiding:
1 pocheer de gerookte vis 10 min in melk. 2 kook de rijst 10 min in kokend water met een schijfje citroen tot hij net gaar is giet hem goed af. 3 smelt de boter in een grote steelpan en voeg de rijst erbij voeg de vis bij en schud alles goed door elkaar. 4 roer de kerrie nootmuskaat de gehakte peterselie en zout en peper door de kedgeree. serveer hem met kwarten hardgekookt ei en toast. garneer het gerecht met takjes peterselie.
Receptnummer: 10117 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
roer 2 a 3 lepels dikke room door het gerecht in stap 4 om het romiger te maken
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept