Nieuws   Zoeken 

Paula's vietnamese loempiaatjes
Ingredienten: (2 pers.):
Loempia vellen (C1000)
Halve winterpeen
bakje verse tauge of glas atjar tauge
5cm rettich of 10 radijsjes
1 teentje knoflook
1 kipfilet
1 klein peppertje
1 eetlepel citroensap
1 bouillonblokje
2 eieren
zonnebloemolie
sweet chilliesaus (xenos)
peper & zout

aanvulling: Bij dit recept moet ook nog
100gr ham door de vulling, dat was ik
vergeten erbij te schrijven!
Bereiding:
Leg de loempiavellen uit de vriezer en als ze bijna ontdooid zijn onder een vochtige theedoek. Doe de kipfilet gaar koken in een pannetje met water en het bouillonblokje. Maak de wortel schoon en rasp hem fijn, doe het zelfde met de rettich of radijs. Was de tauge of als je atjar tauge gebruikt laat hem uitlekken. Snij het peppertje ragfijn en doe dit mengen met de wortel en de rettich/radijs. Pers het teentje knoflook uit boven het wortel mengsel, voeg er wat peper en zout aan toe en het citroensap. Bak van de eieren een omeletje en snij dit in blokjes, voeg dit ook bij de wortel. Als de kip gaar is snij hem dan ook in kleine blokjes en meng dit door het wortelmengsel. Leg nu een loempiavel met de punt naar je toe op een vlakke ondergrond, verdeel een klein beetje vulling op +/- 5cm van de punt. Vouw de punt om en rol tot je bijna bij de bovenste punt bent. Vouw dan de zijkanten naar het midden en smeer op de bovenste punt een beetje eiwit of water, rol de loempia dan helemaal op. Verhit de olie in een wok of verwarm de frietpan. Bak de loempia's in een paar minuutjes gaar, maar niet teveel tegelijk in de pan doen. Laat ze uitlekken op een keukenpapier en serveer met de sweet chilliesaus. Eet smakelijk!!!
Receptnummer: 10137 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Dit lijkt best veel werk maar eigenlijk valt dat best mee. De vulling kun je makkelijk in de koelkast bewaren en als er bezoek komt of als je trek hebt gebruiken. Voor een lichte lunch is 2 a 3 loempia's per persoon genoeg. Pas wel op met eten, als je niet kunt wachten totdat ze goed zijn afgekoeld verbrand je heel snel je mond ;-)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept