Nieuws   Zoeken 

Wendy's pasta con Pomodori
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote ui
1 teentje knoflook
1 grote wortel
1 stengel bleekselderij
500 gram rijpe pomodori ( italiaanse tomaten)
4 el olijfolie
3 el fijngehakte peterselie
2 el tomatenpuree
peper,zout
300 gram (verse) pasta, bijvoorbeeld Tagliatelle
2 el basilicum blaadjes
50 gram versgeraaspte parmezaanse kaas
Bereiding:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schrap de wortel en hak hem fijn. Hak de bleekselderij fijn. Snijd de tomaten aan de onderkant kruiselings in,dompel ze onder in in kokend water en verwijder de velletjes. Hak de tomaten vrij. Verhit 3 el olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui met de knoflook,de wortel,de bleekselderij en de peterselie +/- 5 min. al omscheppend. Voeg de tomatenpuree toe en bak het groente mengsel nog +/- 5 minuten. Voeg de tomaten toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus met deksel op de pan +/- 1 uur op matig vur zachtjes stoven. Roer de saus af en toe om. Kook de pasta in ruim kokend water met 1 el olijfolie en zout gaar volgens de verpakking. Verdeel de pasta over 4 borden. Schep de saus erop. Bestrooi met de basilicum en de kaas.
Receptnummer: 10139 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Dit is niet mijn eigen recept, maar wel mijn favoriete recept; Niet alleen van mij maar destijds ook van het gezin van Aron Winter die in Italie heeft gewoond. Hun hulp Anna kon heerlijk koken, en dit is een van haar recepten,die de fam. Winter mee naar Nederland heefd genomen.

Dus; Een ECHT italiaans recept!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept