Ingredienten: (4 pers.):
1 kg kipfilet
4 eetlepels bloem
1/2 eetlepel gember poeder
beetje peper
1 ei
snufje zout
250 ml olie(liefst arachide olie)
voor de saus:
6 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels azijn
4 of 5 eetlepels limoensap(of citroensap)
4 eetlepels suiker
1 eetlepel olie
rijst ( denk eens aan Basmatirijst of Pandanrijst)
is veel smakelijker dan de ned snelklaarrijst. | Bereiding:
Maak blokjes van de kipfilet. Doe de gemberpoeder eroverheen en meng de kip dan met de bloem,ei en peper en zout. Doe de olie in een wok(pan) en maak deze goed heet. Bak de blokjes kip hierin bruin.Zorg dat de olie goed heet blijft, dus doe niet alles kip in 1 keer in de wok. Meng ondertussen de ingredienten voor de saus.Voor de liefhebbers van veel saus,neem rustig de helft extra. Als de kip bruin is, giet de saus in de wok eroverheen en laat alles even iets indikken. Lekkker met boontjes erbij. |