Nieuws   Zoeken 

Chris' Sinapore Sweet Lime Chicken (Kip in limoensaus)
Ingredienten: (4 pers.):
1 kg kipfilet
4 eetlepels bloem
1/2 eetlepel gember poeder
beetje peper
1 ei
snufje zout

250 ml olie(liefst arachide olie)

voor de saus:
6 eetlepels tomatenketchup
4 eetlepels azijn
4 of 5 eetlepels limoensap(of citroensap)
4 eetlepels suiker
1 eetlepel olie

rijst ( denk eens aan Basmatirijst of Pandanrijst)
is veel smakelijker dan de ned snelklaarrijst.
Bereiding:
Maak blokjes van de kipfilet. Doe de gemberpoeder eroverheen en meng de kip dan met de bloem,ei en peper en zout. Doe de olie in een wok(pan) en maak deze goed heet. Bak de blokjes kip hierin bruin.Zorg dat de olie goed heet blijft, dus doe niet alles kip in 1 keer in de wok. Meng ondertussen de ingredienten voor de saus.Voor de liefhebbers van veel saus,neem rustig de helft extra. Als de kip bruin is, giet de saus in de wok eroverheen en laat alles even iets indikken. Lekkker met boontjes erbij.
Receptnummer: 10150 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Dit soort recepten wordt in Singapore veel gegeten, het is snel klaar en erg lekker. Ook dit recept heb ik van een Singapore-chinees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept