Nieuws   Zoeken 

Tine's Chinees wokgerecht op Indiaanse wijze
Ingredienten: (3 pers.):
175 gr.eiermie(instant-Soubry)A.H.,
zout naar smaak,
21/2eetl.zonnebloemolie,
1 gesneden ui,
2 gesneden knoflook teentjes,
1/2 theel.milde kerriepoeder,
1/2 theel.pittige paprikapoeder,
2 enkele kipfilets,
100gr.gekookte ham in reepjes gesneden,
4-6 stengels bleekselderij in smalle boogjes gesneden ca.350gr.
1 dl.gevogeltefond +1 dl.water,
11/2 eetl.allesbinder,
1 eetl.diepgevroren koriander(Darégal),
1 rijpe tomaat,ontveld,vruchtvlees in minuscule blokjes gesneden,
zout en peper naar smaak.

Bereiding:
Maak de mie klaar zoals het op het pak staat met wat zout.Houd dit warm. Verhit in een wok of hapjespan de olie en fruit de ui en knoflook glazig,en strooi de kerrie en de paprika erdoor schep het een paar maal om en de in blokjes gesneden kip en de bleekselderij erbij,schep nogmaals een paar keer goed om.Voeg de fond met het water toe,wacht tot alles kookt,dan de deksel op de pan en zachtjes laten pruttelen zo'n 8 min. Schuif daarna alle ingredienten naar één zijde en strooi de allesbinder door het vocht,roer dit krachtig door elkaar en roer zo de groenten en de kip door de saus.Strooi de helft van de ham en de koriander erdoor met de tomatenblokjes,schep alles om ,even proeven(niet vergeten!!!) voeg naar smaak peper en zout toe.Als laatste de andere helft van de ham ,je kan de mie erdoor roeren maar ook appart serveren.Zet de sambal op tafel, voor de liefhebbers die het wat pittiger willen.
Receptnummer: 10170 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept