Ingredienten: (4 pers.):
3 kipfilet's(marineren in ketjapsaus)
1 bakje champignons(gesneden)
1 knoflookteentje(of meer)
1 ui
sesaamzaadjes(geroosterd)
sesaamolie
500g spruiten
1 theel.sambal oelek
1 eetl.gembersiroop
2 eetl.ketjap manis
1 eetl. pindakaas
evtl.gekruide pinda's(seroendeng)
| Bereiding:
spruitjes eerst 3-5 min.koken, voordat ze de wok in gaan anders blijven ze klepperhard. Kipfilet's in kleine stukken snijden en marineren. Ui en het knoflookteen fruiten in 2 eetl.sesaamolie. Bak de kipfilet erbij in 5min. Geef de champignons(gesneden) bij en voeg 1 eetl.sesaamzaadjes toe.Zo ook de gembersiroop,ketjap manis en de pindakaas. Even door laten sudderen serveren met rijst en gekruide pinda's. |