Nieuws   Zoeken 

Greta's Oostvlaams garnalenpannetje
Ingredienten: (4 pers.):
4 grote struikjes witloof
40 cl room
1 glas droge witte wijn
350 gr grijze noordzeegarnaaltjes
150 gr gemalen gruyerekaas
citroensap
peper en zout
Bereiding:
Snipper het witloof zeer fijn en verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes, besprenkel met een weinig citroensap. Laat de room en de witte wijn goed inkoken, kruid met peper en zout. Voeg er op het laatst de garnaaltjes bij en breng tot aan het kookpunt, neem onmiddelijk van het vuur en verdeel het mengsel over de schaaltjes met het witloof, bestrooi met de gemalen kaas en laat gratineren onder de grill. Dien zeer warm op met een stukje stokbrood.
Receptnummer: 10197 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Om een mooi bruin gratineerkleurtje te krijgen op de schaaltjes meng ik de gemalen kaas met wat paneermeel en leg ik er nog een nootje boter bovenop. Een lekker voorgerechtje eenvoudig te maken en toch heel feestelijk. Je kan het sausje ook eventueel binden met beurre maniƩ, neem eenzelfde hoeveelheid bloem en boter en kneed dit tot een bolletje, leg in de ijskast, neem er kleine stukjes van en voeg bij de kokende saus tot je de gewenste dikte bekomt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept