Ingredienten: (2 pers.):
2 biefstukjes (of entrecotes)
zout, peper
50 gram boter
2 teentjes knoflook
½ theelepel kerrie
1 theelepel paprikapoeder
ca. 12 kleine zilveruitjes
10 gram bloem
½ dl. bouillon
½ dl. room
klein scheutje cognac
1 eetlepel fijngeknipte peterselie | Bereiding:
Wrijf de biefstukjes in met peper en bak ze in de helft van de boter in ca. 2-3 minuten per kant medium gaar of zo gaar als je lekker vindt. Bestrooi de biefstukjes met zout, haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie. Doe de rest van de boter bij het bakvet in de pan en laat dit bruin worden. Voeg de kerrie, de paprikapoeder, de zilveruitjes en de uitgeperste knoflook toe en bak dit een minuut in de boter. Roer de bloem er doorheen en laat een minuutje garen. Voeg dan al roerend de bouillon en de room toe. Blijf roeren tot een mooie saus is ontstaan. Roer er de fijngeknipte peterselie en een heel klein scheutje cognac door. Leg de biefstukjes op 2 voorverwarmde borden en schep de saus erover. |