Nieuws   Zoeken 

Mayken's kropsla met spek
Ingredienten: (4 pers.):
1 grote kropsla
50 gr. gerookte spekblokjes
1 appel
2 trostomaten
scheutje olijfolie
lik franse mosterd
grote schep mayo
scheut appelsap
toef tomatenketchup
scheutje citroensap
zout, peper
1 teentje knoflook
Bereiding:
Sla in stukken scheuren, wassen en drogen. Spek uitbakken in olijfolie. Sausje maken van:
spekvet, mosterd, mayo, appelsap, ketchup, citroensap, zout en peper. Appel en 1 tomaat in kleine stukjes snijden, aan sausje toevoegen. Slabak inwrijven met doorgesneden teen knoflook. Sla, spekjes en saus in slabak mengen. Garneren met de overgebleven, in partjes gesneden tomaat.
Receptnummer: 1021 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Mayken Ongersma
Opmerking:
Lekker bij de macaronikoek!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept