Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. lamsvlees in repen
3-4 eetl. olijfolie
3 cm. gemberwortel
( geschild en in heel dunne reepjes gesneden)
1 rode peper,
(zonder zaadjes, in dunne schuine ringen)
4 dl. kokosmelk (blik)
1 stengel citroengras, gekneusd
(sereh, Toko)
6 lente-uitjes, in stukjes
zout/pepr
sap van 1 limoen
3-4 eetl. kleine verse korianderblaadjes
dunne reepjes schil van de limoen
(zonder het wit)
| Bereiding:
Verhit 2-3 eetl. olie en bak hierin het vlees rondom bruin. Bak de gember en de rode peper 2-3 min. mee. Schenk de kokosmelk erbij, breng alles aan de kook en leg dan de stengel citroengras erin. Laat alles 30- 40 min. zachtjes stoven tot het vlees gaar is. Bak intussen de lente-ui ca. 5 min. in 1 eetl. olie. Voeg de lente-ui, 5 min. voor het einde van de stooftijd, toe aan het vlees. Breng op smaak met zout, peper en limoensap en bestrooi het gerecht met koreander en reepjes limoenschil. Serveer met witte rijst of noedels. Eet smakelijk!! |