Nieuws   Zoeken 

Gestoofde kabeljauw op z'n mexicaans a la Agnes
Ingredienten: (4 pers.):
4 kabeljauwfilets (150 gr. elk)
2 el tacokruiden (Santa Maria)
1 blikje kidneybonen (400 gr. naturel)
1 blikje maiskorrels (175 gr.)
50 gr. boter
4 lente-uitjes
1 pot tacosaus (mild)
Bereiding:
Spoel de kabeljauwfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier. bestrooi de kabeljauwfilets met 1 el (of meer naar smaak) van de tacokruiden.
Laat de inhoud van de blikjes kidneybonen en de maiskorrels goed uitlekken. Meng de kidneybonen met de maiskorrels, de tacosaus en de rest van de kruiden door elkaar.
Verhit de boter in een pan en bak de kabeljauwfilets ca. 3 minuten op een matig vuur. Voeg het bonenmaismengsel toe aan de kabeljauw en laat dit ca. 3 minuten warm worden. Laat het geheel ca. 5 minuten met het deksel op de pan op een laag vuur zachtjes stoven. Snijd ondertussen de lente-uitjes in zeer smalle ringen en strooi ze over het gerecht. Heerlijk met rijst. Smakelijk eten.
Receptnummer: 1022 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Agnes
Opmerking:
Eventueel kun je er nog reepjes verse paprika doorheen doen. Die natuurlijk wel eerst even roerbakken. Ik heb de kruidenmix (TACO Seasoning mix rood zakje 40 gr.) en de taco saus van Santa Maria gebruikt. Hou je van pittig gebruik dan meer taco kruiden. Ikzelf gebruik het hele zakje kruidenmix maar dan is het ook een pittig gerecht.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept