Nieuws   Zoeken 

Ri@'s butterscotch
Ingredienten: (4 pers.):
480 gram rietsuiker
1 1/2 dl water
2 eetlepels azijn
240 gram boter
2 flinke eetlepels schenkstroop
1/2 theelepel vanille-essence
1/2 theelepel zout
Bereiding:
vet een hoge bakplaat van 33 x 23 cm lichtjes in. doe alle benodigdheden, behalve de vanille-essence, in een grote pan met dikke bodem. verwarm het geheel al roerend boven een matig vuur; de suiker moet volledig zijn opgelost voor de massa kookt. verhit de siroop in 7-9 minuten tot een temperatuur van 150° C is bereikt. als je een drupje in koud water laat vallen, moet het harde brosse sliertjes vormen. haal de pan van het vuur en voeg de vanille-essence toe. giet het mengsel in de bakvorm. als het iets stevig is gewrden, tekent u er met een dik mes blokjes op. vet het snijblad in zodat het niet aan de butterscotsch blijft plakken af laten koelen en hard laten worden. uit de vorm halen, in blokjes breken en in een luchtdichte trommel bewaren.
Receptnummer: 10265 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept