Ri@'s Schotse roomeieren
Ingredienten: (4 pers.):
4 eieren
90 gram roomkaas
peper, zout
1 pond worstvlees (vraag de slager)
fijngehakte bieslook of fijngehakte kleine uitjes
klontje boter
Om te paneren:
wat meel
paneermeel
1 ei
vet om te bakken
Bereiding:
kook de eieren hard en snij ze doormidden. haal de dooiers eruit, maak die fijn in een kom, samen met de roomkaas, de boter en de geraspte ui. doe er peper en zout bij. vermeng alles goed, doe het mengsel terug in de eiwitten en druk de twee helften weer op elkaar. verdeel het worstvlees in 4 porties. strijk het vlees uit op een met meel bestoven plank, zet op iedere portie een ei en wikkel het vlees dan om het ei. bedek elk ei met losgeklopt ei en paneemeel. bak ze in frituurvet tot ze goudbruin zijn of bestreken met wat gesmolten vet gedurende 25 minuten in een matig hete oven. laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Receptnummer: 10280 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept