Nieuws   Zoeken 

Vinken op z'n brussels van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
4 blinde vinken
1 grote ui
nootje boter
2 el boter
75 cl kriek (lambic ofzo)
25 cl runderbouillon
1 afgestreken lepel bloem
ev tijm en laurier
noot, peper en zout
peterselie
Bereiding:
stoof uisnippers in nootje boter en laat 5min stoven. schenk er de kriek en de bouillon bij alsook ev een beetje tijm en laurier. Breng aan de kook en leg er de blinde vinken bij. Laat ze dichtschroeien aan 1 zijde en draai vervolgens de vinken. Temper het vuur en laat de vinkjes 45 min zacht stoven in de saus. Vermeng vervolgens de zachte boter met de bloem, haal de vinken uit de pan en hou ze warm. Voeg de bloemboter bij het sausje en blijf roeren tot ze ingedikt is. Kruid met peper, noot en zout. Schik de vinken op een bord op een spiegel hete saus en bestrooi met peterselie. Lekker met gestoomde of gekookte aardappelen, boontjes en natuurlijk met een glaasje kriek.
Receptnummer: 10324 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept