Nieuws   Zoeken 

Bloemkoolsoep met zalm van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
1 bloemkool
1 ui
1 preiwit
1 takje groene selder
50gr gezouten boter
1l water
250gr aardappelen
400gr rauwe zalmfilet
200gr gerookte zalm
dille
peper en zout
Bereiding:
Maak de groenten schoon en verdeel de bloemkool in roosjes. Snipper ui, prei, selder fijn en stoof ze aan in boter. voeg er de bloemkoolroosjes aan toe en 1l water (ev met visbouillonblokje) en laat koken. Mix het soepje en breng terug aan de kook. Voeg er vervolgens de geschilde en in blokjes gesneden aardappelen aan toe. Verdeel zalmfilet en ger zalm in reepjes of stukjes. Voeg er de rauwe zalm ook aan toe en laat nog ong 10 à 15min koken. Werk af met gerookte zalm en de gehakte dille. Apart soepje die lekker is met stokbrood of bruin brood.
Receptnummer: 10335 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept