Ingredienten: (4 pers.):
800 gr bloemkoolroosjes
1,5 l zelfgemaakte kippenbouillon
(zie recept in de receptenlijst)
2 dl droge witte wijn
2 eetlepels citroensap
1 dl slagroom
2 eidooiers
100 gr gedroogde ham bv Ganda of serano ham.
Gehakte peterselie of dillesnippers.
Peper, zout, muskaatnoot. | Bereiding:
Breng de kippenbouillon aan de kook,voeg er de bloemkoolroosjes, citroensap, en de wijn aan toe enlaat het geheel ongeveer 20 min. koken.Mix de soep fijn en kruid bij met peper, zout, en muskaatnoot. Roer de eidooiers los met de room en giet er een beetje van de warme soep bij, roer goed en breng dit mengsel bij de rest van de warme soep onder voortdurend roeren.Snij de ham in fijne reepjes en srooi over de soep samen met de peterselie of dillesnippers. |