Nieuws   Zoeken 

Greta's fluwelig bloemkoolsoepje voor de feestdagen
Ingredienten: (4 pers.):
800 gr bloemkoolroosjes
1,5 l zelfgemaakte kippenbouillon
(zie recept in de receptenlijst)
2 dl droge witte wijn
2 eetlepels citroensap
1 dl slagroom
2 eidooiers
100 gr gedroogde ham bv Ganda of serano ham.
Gehakte peterselie of dillesnippers.
Peper, zout, muskaatnoot.
Bereiding:
Breng de kippenbouillon aan de kook,voeg er de bloemkoolroosjes, citroensap, en de wijn aan toe enlaat het geheel ongeveer 20 min. koken.Mix de soep fijn en kruid bij met peper, zout, en muskaatnoot. Roer de eidooiers los met de room en giet er een beetje van de warme soep bij, roer goed en breng dit mengsel bij de rest van de warme soep onder voortdurend roeren.Snij de ham in fijne reepjes en srooi over de soep samen met de peterselie of dillesnippers.
Receptnummer: 10343 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Je kan het soepje altijd wat binden met beurre maniƩ: zelfde hoeveelheid bloem en boter mengen tot een bolletje, laten opstijven in de ijskast en hier dan stukjes van nemen en bij de kokende soep voegen tot voldoende binding. Opgelet eens de room en eidooiers bij de soep gemengd niet meer laten koken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept