Ingredienten: (4 pers.):
4 konijnenbouten
4 sinaasappels
4 tomaten
3 preistengels
3 wortelen
3 stengels witte selder
1 sjalot, tijm, laurier
4 eetlepels fijne suiker
1 blikje tomatenpuree
2 eetlepels witte wijnazijn
1 eetlepel boter
1 eetlepel olie
1 doosje gehakte en gezeefde tomaten
gehakte kervel
peper, zout | Bereiding:
Snipper de prei, wortel, stengels witte selder en sjalot in kleine stukjes.Pel de tomaten en snij in kleine partjes. Braad de konijnenbouten rondom aan in wat boter en olie tot ze mooi lichtbruin zijn. Kruid met peper en zout en zet ze even aan de kant. Stoof in een diepe braadpan de groentjes even aan in wat boter en olie. Doe er de partjes tomaat, het sinaasappelsap van de 4 sinaasappels, alsook een stukje schil van de appelsienen, de wijnazijn, de suiker, tijm en laurier bij. schep goed om en leg hierbij de aangebraden konijnenbbouten. Dek de pan af en laat 15 min. stoven. Doe er de tomatenpuree bij en schep om, dek de pan opnieuw af en laat verder stoven op een zacht vuurtje, voeg nu en dan wat van het gezeefde tomatenvlees toe zodat alles smeuig blijft. waneer de bouten gaar zijn bestrooi je het gerecht met wat kervel of peterselie. |