Ingredienten: (4 pers.):
4 sneden peperkoek
1 half vanillestokje
3 eigelen
2 dl room
4 koffielepels bruine suiker
30 gr fijne suiker | Bereiding:
Voeg bij de room 15 gr suiker en schraap met een mesje de zwarte puntjes=vanillemerg uit de vanillestok, doe deze ingridienten in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook.Zet de pan daarna opzij, en klop de 3 eigelen op met de resterende 15 gr suiker tot het mengsel licht geel word.Voeg dit mengsel langzaam en al kloppend bij het nog warme roommengsel.Laat daarna alles afkoelen, en plaats een nachtje in de ijskast. De volgende morgen verwarm je de oven voor op 90 graden, snij ondertussen de korst van de peperkoek en verdeel de koek in kleine blokjes.Neem 4 lage ovenschaaltjes en verdeel hierover de peperkoekblokjes, schep de creme over de 4 schaaltjes en plaats ongeveer 35 a 45 min. in de oven van 90 graden. Laat de creme daarna afkoelen, net voor het serveren strooi je er de koffielepels bruine suiker over en plaats je ze nog even onder de grill tot ze een licht bruin kleurtje krijgen,serveer ze onmiddelijk. |