Grieks fillodeeg-taartjes met quorn stukjes en spinazie
Ingredienten: (2 pers.):
175 gr. quorn stukjes
5 el olijfolie
1 grote teen knoflook (fijngehakt)
1 ui (fijngesnipperd)
300 gr. panklare verse spinazie
2 el verse provencaalse kruiden (fijngehakt)
zout, vers gemalen zwarte peper
125 gr. fillodeeg (ontdooid)
75 gr. feta
1 ei
Bereiding:
verwarm de oven voor op 200c, verhit 2 el olie in een wok en bak de quorn stukjes met de knoflook ca. 2 minuten. schep de stukjes quorn op een bord. fruit de ui zachtjes in een halve el olie. schep de spinazie en provencaalse kruiden erdoor en roerbak ca. 5 min. tot de spinazie geslonken is en het vocht verdampt is. voeg zout en peper naar smaak toe. laat de spinazie iets afkoelen. verkruimel de feta. klop in een kom het ei los en roer de feta en spinazie erdoor. vet 2 kleine lage taartvormen (doorsnede 12-15 cm) in met olie en leg er een vel fillodeeg in, bestrijk ook dit vel dun met olie. leg hierop het laatste vel deeg. schep de spinazie in de taartvormen. verdeel de quorn stukjes hierover en strooi er peper over. bestrijk de randen dun met olie. bak de fillo deeg taartjes in de oven in ca. 20-25 min. goudbruin en gaar. lekker met een tomaten-salade.
Receptnummer: 104 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
let op: taartjes hoeven dus niet dichtgevouwen te worden, ze gaan open de oven in!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept