Nieuws   Zoeken 

Tine's dundee-cake
Ingredienten: (12 pers.):
Springvorm 25cm,
350 gram blauwe rozijnen,
11/2 dl.bruine rum,
50 gram geschaafde amandelen,
150 gram boter(kamerteperatur),
150 gram donkerbruine bastaard
suiker,
21/2 eetlepel geraspte sinaasappelschil,
4 eieren op kamertemperatuur,
225 gram boeren cakemeel,
50 gram amandelen zonder vlies en gehalveerd.


Bereiding:
Spoel de rozijnen enkele malen in ruim koud water.Laat ze op een zeef uitlekken ook zoveel mogelijk op laten drogen.Breng in een steelpannetje de rum aan de kook .Schep de rozijnen door de hete rum,laat het aan de kook komen en neem het van de warmte bron weg en laat het afkoelen,en vervolgens uitlekken op een zeef. Roer in een kom of keukenmachine de boter met de suiker zacht en de geraspte sinaasappelschillen.Tot het romig ziet,dan één voor één de eieren erbij dan de cakemeel erdoor scheppen.Voeg hierna de rozijnen,amandelschilfers toe en meng dit goed.De springvorm beboteren en met bloem bestuiven dan het deeg erin doen glad maken en de amandel druk cirkelgewijs in het deeg met de bolle kant boven. Bak deze taart in een voorverwarmde oven op 190 graden in 60 minuten gaar.Prik een satehprikker er even in of hij gaar is als er deeg aan blijft plakken nog even terug de oven in.Als de taart klaar is nog 15 minuten in de oven laten staan alvorens de taart los te maken.
Receptnummer: 10410 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 75 min.
Opmerking:
Er moest nog 100 gram gekonfijte kersen en oranje snippers in kon het niet vinden bij A.H.dus zonder.Maar hij smaakt heel erg lekker.Alleen geen snelklaarrecept.En ook heel lekker met de KERST.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept