Nieuws   Zoeken 

Monique's Waldorfsalad
Ingredienten: (4 pers.):
2 kipfilets
1/2 l. kippebouillon (mag van
een blokje zijn)
4 mooie rode appels
2 eetl. citroensap
3 eetl. sherry
4 stengels bleekselderij
100 g. halve walnoten
6 eetl. mayonaise
1/2 bekertje zure room
1 flinke theel. mosterd
1 eetl. honing
zout en peper
blaadjes sla
Bereiding:
Gaar de kipfilets in de bouillon en laat ze afkoelen. Snijd ze dan in mooie stukjes. Was de appels en snijd ze met schil in kleine stukjes. Vermeng in een schaal de citroensap en sherry, schep daar de appelstukjes door en laat dit ca. 15 minuten staan. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Schep de kip, bleekselderij en walnoten (houd er een paar achter voor de garnering) door het appelmengsel. Roer de mayonaise, zure room, mosterd en honing tot een sausje en maak op smaak met zout en peper. Schep deze saus door de salade. Leg wat slabaadjes op een grote schaal en schep daar de salade op. Garneer met wat halve walnoten. Deze salade doet het heel goed als voorgerecht, maar ook als onderdeel van een koud buffet.
Receptnummer: 10415 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Er staan al veel variaties van deze salade op snelklaar, maar toch zet ik mijn recept erbij. Ik denk namelijk dat deze variatie de allerlekkerste is...het geheim: de appeltjes worden gemarineerd met sherry!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept