Nieuws   Zoeken 

José's gegratineerde kabeljauwfilet met kaas (en toch slank)
Ingredienten: (4 pers.):
15 ml olijfolie
1 ui, gesnipperd
blik tomatenblokjes
400 gram kabeljauwfilet, pak uit de diepvries
klein blikje maiskorrels
1 courgette
gedroogde tijm
peper en zout naar smaak
75 gram kaas (hoeft niet persé 20 + te zijn) iets vetter smelt beter.
Bereiding:
Verhit 10 ml olie in een wok of hapjespan en fruit de gesnipperde uit glazig. Snijd intussen de courgette in stukjes. Laat de mais uitlekken. Voeg de courgette en de tomaatstukjes toe en bak ze 3 minuten mee. Voeg de tijm en de mais toe en peper en zout naar smaak. Breng alles aan de kook. Laat ca. 5 min. sudderen met het deksel op de pan. Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal. (doe dit met de overgebleven 5 ml olie.) Leg er de vis op en bestrooi naaar smaak met peper en zout. Strooi er als laatste de kaas overheen. Zet het geheel in een voorverwarmde oven op 200 graden gedurende 20 minuten of totdat dit gerecht gaar en gegratineerd is.
Receptnummer: 10417 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Lekker met aardappelpuree of gekookte rijst.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept