Nieuws   Zoeken 

Greta's witte koolsoep met chipolataworstjes
Ingredienten: (4 pers.):
1 kleine witte kool
2 aardappelen
4 uien
Vermicelli
4 gebakken chipolataworstjes=kalfsworstjes
2 l kalfsbouillon of een bouillon naar eigen smaak
Boter
Peper en zout
Bereiding:
Stoof de uien en de aardappelen in wat boter en voeg de gesneden witte kool toe, laat nog wat verder stoven, bevochtig met de bouillon en laat 40 minuten koken. Mix de soep en voeg de vermicelli toe, laat nog even sudderen en breng op smaak met peper en zout, net voor het serveren voeg je er de in schijfjes gesneden worstjes aan toe. Bestrooi eventueel met wat gehakte peterselie.
Receptnummer: 10465 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Bij gebruik van kippenbouillon doe je er op het laatst een gebakken kipfilet in reepjes bij, inplaats van chipolataworstjes kan je ook Frankfurterworsjes uit bokaal of blik gebruiken. Ook wat fijngehakte peterselie kan je voor het serveren over het soepje strooien.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept