Nieuws   Zoeken 

Witloofstronkes met zalm van Patries
Ingredienten: (4 pers.):
1kg witloof
200gr gerookte zalm
boter
bloem
1/2 l melk
2 eieren
100gr parmezaan
1/2 citroen
fijne suiker
noot, peper en zout
Bereiding:
Maak het witloof schoon en verwijder het bittere kroontje maar laat de stronken in zijn geheel. Stoof ze goed gaar in een nootje boter met het citroensap en een mespunt fijne suiker. Laat ze goed uitlekken en afkoelen. Wikkel rond elk stronkje een plakje gerookte zalm en schik de rolletjes naast mekaar in een ovenschotel. Smelt de boter en maak vervolgens een wit sausje met de bloem en de melk!! Neem de pan van het vuur en roer er de losgeklopte eieren en de helft van de parmezaankaas doorheen!! Roer goed glad. Kruiden met peper, noot en zout!! Schep de saus over de rolletjes, bestrooi vervolgens met de rest van de kaas en zet de schaal ong 20min in de oven op 200gr. Lekker met aardappelpure!!
Receptnummer: 10479 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept