Barbara's bladerdeegpakketjes met ham en huttenkase
Ingredienten: (2 pers.):
4 plakjes bladerdeeg
4 plakjes ham
1 bosui
1 bakje huttenkase (200 gram)
eventueel 2 eetlepels hazelnoten
1 klein losgeklopt ei
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat in 10 minuten laten ontdooien. Intussen huttenkase in een zeef doen en goed uit laten lekken. Bosui in halve ringetjes snijden. Eventueel hazelnoten grof hakken. Leg op elk plakje bladerdeeg een plakje ham. Vermeng de uitgelekte huttenkase met de gesneden bosui en schep dit mengsel op de ham. Vouw de plakjes bladerdeeg dicht als rechthoek of driehoek en plak de randen goed vast met water. Bestrijk de pakketjes met het losgeklopte ei en bestrooi ze eventueel met de gehakte hazelnoten. Druk de noten vast in het deeg. Bak de pakketjes in ca. 20 minuten goudbruin en gaar in de oven
Receptnummer: 10517 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min.
Opmerking:
Lekker als warme lunch of als licht hoofdgerecht met een salade. Of in kleine driehoekjes als borrelhapje. Ook zonder ham lekker als vegetarisch gerechtje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept