Nieuws   Zoeken 

Barbara's gevulde witlofstruikjes
Ingredienten: (2 pers.):
4 middelgrote struikjes witlof
1 grote ui
1 eetlepel boter
125 gram champignons
1 grote tomaat
4-5 eetlepels gekookte gele rijst
1 theelepel Provençaalse kruiden
zout, peper
1 ei
ca. 3 dl. tomatensaus (zelfgemaakt of kant en klaar)
eventueel geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden. Ui heel fijn snipperen. Champignons schoonvegen en fijn hakken. Tomaat ontvellen, vocht en pitjes verwijderen en vruchtvlees in heel kleine blokjes snijden. Ei loskloppen. Struikjes witlof wassen, eventuele dikke stronkjes eraf snijden en in de lengte doorsnijden. Met scherp mesje binnenste blaadjes eruit snijden, zodat aan beide zijden ca. 3 a 4 blaadjes over blijven. Uitgehaalde blaadjes fijn snijden. Smoor de uisnippers en gesneden witlof ca. 3 minuten in de boter in een afgesloten pan. Voeg de gehakte champignons en de tomaatblokjes toe en smoor ze ca. 3 minuten mee, tot alles geslonken en zacht is. Schep de Provençaalse kruiden en de gekookte rijst erdoor en breng het mengsel op smaak met zout en peper. Bind het geheel met het losgeklopte ei. Vul de uitgeholde halve witlofstruikjes met het mengsel en druk de helften weer op elkaar. (Bind eventueel vast met draad). Leg de gevulde struikjes in een beboterde ovenschaal en giet de tomatensaus over de struikjes. Strooi indien gewenst de geraspte kaas erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Zet de schaal ca. 45 minuten in de oven. Verwijder het folie en laat indien nodig de kaas gratineren onder de grill.
Receptnummer: 10543 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 60 min.
Opmerking:
Niet zo snel maar wel lekker en apart vegetarisch hoofdgerecht. Je kan het natuurlijk ook als groentegerecht serveren met een stukje vlees of vis erbij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept