Nieuws   Zoeken 

Monique's kaascreme met gemarineerde druiven
Ingredienten: (4 pers.):
100 g. witte druiven
3 eetl. rode port
150 g. gorgonzola
75 g. verse roomkaas
2 eetl. slagroom
versgemalen zwarte peper
1 groene appel (granny smith)
1 theel. citroensap
1 zakje walnoten (45 g.)
8 roggesnacks (Van der Meulen)
Bereiding:
Voorbereiden: Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes. Roer de druiven om met de port en zet ze afgedekt ca. 1 uur in de koelkast. Verkruimel de gorgonzola boven een kom. Roer er de roomkaas en slagroom doorheen en klop het geheel met een handmixer tot een gladde creme. Doe de kaascreme over in een spuitzak en leg die tot gebruik in de koelkast. Was de appel, snijd in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne plakjes en besprenkel met citroensap. Bereiden: Haal de kaascreme ca. 5 minuten vantevoren uit de koelkast. Laat de druiven op keukenpapier uitlekken. Spuit op 4 bordjes een mooie rozet kaascreme. Schep de druiven aan een kant naast de kaascreme. Leg aan de andere kant de appelplakjes in een waaiervorm. Garneer met walnoten en roggesnacks. Een glaasje Ruby port smaakt hier goed bij.
Receptnummer: 10615 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Een heerlijk nagerecht uit een kerst-Allerhande uit '95.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept